MINUN ESPOONI

Aina saa vähän unelmoida, ja ehkä joskus pitääkin. Haluan tulla tunnetuksi hyvän ja sujuvan arjen puolestapuhujana ja pidän tärkeänä kertoa tarkemmin mitä hyvä arki Espoossa minulle voisi merkitä. Kuvailen tässä Espoota sellaisena kuin itse toivoisin sen olevan. Reaalimaailmassa kaikki ei tietenkään vielä ole täysin valmista, mutta haluan kuitenkin olla matkalla oikeaan suuntaan.

Minun Espooni kasvaa kestävästi

Liikenneverkon läheisyyteen sijoittuvat kasvukeskukset mahdollistavat monella tapaa elinympäristömme kestävän kasvun ja kehityksen. Toimiva julkisen liikenteen verkosto ja hyvin suunnitellut aikataulut pitävät ilman autoa olevat mukana menossa myös kasvukäytävien ulkopuolella.

Vaikka asumme kaupungissa, luonto ja virkistysalueet ovat aina lähellä. Se on minulle tärkeää. Ei tarvitse kauas kävellä, kun pääsee lähimetsään pienelle tauolle kaupunkimiljööstä. Myös liikuntarajoitteiset on huomioitu hyvin. Harrastusmahdollisuuksia löytyy joka lähtöön, sisällä ja ulkona.

Kulttuurisesti ja sosiaalisesti kestävä kasvu merkitsee minulle turvallista ja viihtyisää asumista koko kaupungissa ja myös sitä, ettei meille synny "ei-toivottuja" kaupunginosia, sellaisia, joihin kasautuu suuri määrä maahanmuuttajaväestöä ja sosiaalisia ongelmia. Koko Espoo on turvallinen, siisti ja viihtyisä, riippumatta asuinalueesta.

Palveleva Espoo

Lapsiperheiden elämä on hienosti otettu huomioon kaikissa kaupunginosissa. Arki rullaa niin, että jokaiselle pienelle ja isommalle löytyy oma päivähoitopaikka ja mieluinen koulu lähiympäristöstä. Päiväkodeissa on riittävä määrä osaavaa henkilökuntaa ja kouluissa opettajilla riittävät resurssit antaa tarpeeksi yksilöllistä huomiota kaikille oppilaille.

Lapset ja nuoret saavat kasvaa turvallisessa ympäristössä. Apua perheille, lapsille ja nuorille on helppo löytää ja helppo saada matalalla kynnyksellä oikea-aikaisesti. Nuorille suunnatut tukimekanismit ovat oikein kohdennettuja myös peruskoulun jälkeen.

Kaupungin terveys- sosiaali- ja hyvinvointipalvelut ovat ajan tasalla ja oikein resursoidut - apua saa jonottamatta kaikkiin niihin tarpeisiin, on kyse sitten perheistä, yksin asuvista, lapsista, nuorista, aikuisista tai senioreista. Kaikki asukkaat saavat arvoisensa ja tarvitsemansa palvelut laadukkaasti ja ilman turhia viiveitä.

Innovatiivinen ja yrittävä Espoo

Minun Espoossani yritysystävällisyys ja yrittäjämyönteisyys ovat tärkeitä kaupungin olemassaolon kulmakiviä, koska vain yritystoiminnalla ja työnteolla pystymme luomaan ja ylläpitämään hyvinvointia. Espoon yritystoimintaa tukee laadukas tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta. Tätä tukevat yrityspuistot luovat kasvua edistävän ympäristön. Monipuolinen palveluliiketoiminta, luo työpaikkoja ja asukkaille viihtyvyyttä.

Työllisyystilanne Espoossa on maamme parhaiden joukossa. Työtä löytyy tekijöille ja tekijöitä löytyy. Työllisyys on talouskasvun, ihmisten hyvinvoinnin ja julkisen talouden kestävyyden keskeinen tekijä. Siksi työllisyyttä edistävä palvelukokonaisuus Espoossa onkin aito ja toimiva apu niin yrityksille kuin työttömille - nuorille ja kokeneemmille.

Tässä on minun Espooseeni kuuluvia tärkeitä rakennuspalikoita. Voisin toki lisätä listaan vaikka mitä muutakin, mutta näidenkin parissa meillä on vielä paljon tekemistä. Olen kirjoittanut tästä laajemmin blogissani.

Mitä sinulla on mielessäsi ja mitä lisäisit listalleni? Ota yhteyttä ja kerro. Kuuntelen mielelläni. Yhdessä me Espoota rakennamme!