HYVÄN ARJEN PUOLUSTAJA

Olen Miia Autero, Hangosta lähtöisin oleva espoolainen neljän lapsen äiti ja asun Leppävaarassa kahden nuorimmaiseni kanssa. Kaksi vanhinta ovat jo lähteneet omille poluilleen.

Olen ylpeä lapsistani ja toivon, että kaikki vanhemmat voisivat sanoa näin. Siksi tulevien kuntavaalien yksi kärkiteemoistani liittyykin kouluun, opiskeluun ja kaikkeen siihen tukeen, mitä koulupolulla oleva lapsi, nuori tai hänen vanhempansa tarvitsevat, myös niinä aikoina, kun kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Olen itsekin kokenut kuoppaisempia aikoja, joten pystyn katsomaan maailmaa niin avun tarvitsijan kuin antajan asemasta.

Työskentelen tällä hetkellä VIP-lentoemäntänä, mutta koulutukseltani olen kasvatustieteen kandidaatti. Valmistuin Helsingin yliopistosta, mutta asuin reilut pari vuotta myös Englannissa, missä opiskelin Birminghamin yliopistossa varhaiskasvatusta ja kehityspsykologiaa.

Ennen ilmailualalle siirtymistä ehdin tehdä pitkän uran varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen parissa Espoossa ja Helsingissä.

Olen ehtinyt asua jonkin aikaa myös Ruotsissa, Espanjassa ja Meksikossa. Kansainvälisen kokemuksen kautta olen oppinut arvostamaan pohjoismaista hyvinvointivaltiota ja sen tarjoamaa turvaa kansalaisilleen.

Hyvinvointi on välittämistä

Välitän siitä, että voisimme antaa omille lapsillemme, tuleville sukupolville ja uusille aikuisille mahdollisimman hyvät eväät elämänsä polulle. Välitän myös niistä, jotka ovat jo oman työuransa ehtineet tehdä ja ehkä lähettäneet omat lapsensa elämässä eteenpäin. Siksi minulle on tärkeää, että Espoossa tarjotaan kokonaisen elämän arvoiset puitteet kaikille asukkaille, vauvasta vaariin.

Meillä ei ole varaa menettää yhtäkään nuoren ihmisen tulevaisuutta siksi, että joskus polku mutkittelee ja arjessa selviytyminen on raskasta. Haluan, että Espoo tunnetaan kaupunkina, missä tavallisen ihmisen on hyvä ja turvallinen asua ja helppo liikkua.

Sivistyksen kannattaja

Perhe ja koulu ovat tärkeimmät instituutiot, mitkä kasvattavat tulevat sukupolvemme omaan elämään. Kouluun ja koulutukseen kohdistuvat leikkaukset ovat uhka korkeaan osaamistasoon perustuvalle sivistysvaltiollemme. Minulle on tärkeää, että koulutus on viimeisiä kohteita, mihin säästöleikkuri iskee.

Sivistykseen kuuluu paljon muutakin kuin koulussa päähän tarttuneet opit ja osaaminen. Sivistys on myös oikeanlaista käytöstä, oikeina ja arvostettuina pidettyjen tapojen ja toimintamallien noudattamista. Sivistys sitoo meidät omaan yhteiskuntaamme ja läntisen maailman arvoihin ja ihanteisiin.

Asioilla on tärkeysjärjestys

Minulla itselläni on näkemys siitä, millaisessa Espoossa haluaisin asua ja millaisia asioita haluaisin painottaa, kun yhä tiukemmassa taloudellisessa tilanteessa jaetaan rajallisia resursseja. Juustohöylä on huono leikkuri, koska silloin ei oteta kantaa asioiden tärkeysjärjestykseen, vaan kurjistetaan palveluita tasaisesti kaikkialta.

Pidän itseäni sivistys- ja arvopoliitikkona ja itse otan mieluusti kantaa arkisen elämän sujuvuuteen vaikuttaviin asioihin ja niiden tärkeysjärjestykseen, kuin heilutan juustohöylää.


Toivon, että tutustut tarkemmin arvoihini ja vaaliteemoihini. Toivottavasti löydämme yhteisen sävelen asioiden tärkeysjärjestyksestä ja päädyt tulokseen, että haluat antaa kunnallisvaaleissa äänesi minulle ja etenkin niille asioille, jotka myös sinun mielestäsi ovat tärkeitä. Espoolaisuudessa olen kokemusasiantuntija.

Jos sinulla on ideoita tai kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä sivuillani olevan yhteydenottolomakkeen kautta tai lähetä sähköpostia.


Rakennetaan viihtyisä, turvallinen ja kestävä Espoo yhdessä!

Miia Autero

.